Archived Thread
Our site is currently being changed over to the new version. Everything you see is currently in read-only mode. Additionally, the layout and UI will not be complete until all sections have been re-enabled, so please ignore any layout issues (or bland-ness) at this time.
#1 tsukii on 8 years ago

#2 Rose89 on 8 years ago

OBS! Jag är sämst på att beskiva saker så det är lite huller om buller och kan ha stavat fel etc då kl är 2 på morgonen. sorry!

Jag orkade läsa lol XD för det här är något jag har tänkt på tidigare.! Jag har bara varit på konvent tidigare...Mcm London Expo nu i Maj och en liten konvent i Philippinerna : P ! Enligt mig tycker jag att uppcon är underskattad när jag var på de här två så folk borde sluta klaga : P ! Visst är uppcon dyrare men de erjuder så mycket mera aktiviter O.O och är öppen 24/7 ! Den Phillippinerna var ganska liten så finns inget att speciellt att a upp : P

Nu till Mcm London Expo Maj 2010, jag var sjukt pepp på att åka dit och hade beställt förbokade biljetter för båda dagarna ca 300kr . Jag hade sett bilder från konventet och hade höga förväntingar...oh so wrong I was XD nu i efterhand hade jag velat bara köpa en biljett den dagen cosplay visningen var : P . Expot var en blanding av manga/anime/comic/scifi så lite allt möjligt folk där. Lokalen låg inne en jätte stor varuhus med små restauranger/mat affärer utsrpridda. Det var ett STORT rum (lika stor som torget vi var på)där vi fick först stå i ett kö som ringlade runt som en orm, när vi väl fått biljetten kom vi ut i hallen igen XD lol skit skum! Sedan var det bara gå in i den andra STORA lokalen. Allt låg på ett och samma ställe, det enda "andra rummet" var scenen där de hade byggt upp väggar runt den.
Jag fick typ ett schema som var lite svårt att förstå då jag inte förstod vart de olika aktiviteterna skulle äga rum >.< ! Det som jag var mest besviken över var väl att det fanns väldigt få aktiviter att göra, det fanns gått om panels från random sci fi/comic serier dock kände jag inte igen någon av de. Men det fanns mycket sci fi cosplays, älskade alien och predator de var sjukt läskiga @[email protected] . Jag gillade verkligen att det var en blandning av kostymerna och inte bara manga/anime. För cosplayarna fanns det en liten hörn där där de kunde anmäla sig etc.
Det som fanns var typ en wrestling arena....jag var typ wtf ?! de hade wrestling demonstrationer men jag fattade inte tycke för det :P, de hade en stor magic card tävling vilket jag inte alls förstår mig på och MASSA merchandise. Jag gick flera timmar där och kollade merchandise för det fanns inte så mycket annat göra, de hade spel men det var mest demo spel för promotion :( och typ 5 arkadspel där det flockades folk och hälften av gångerna jag gick förbi där så spelade arrangörerna!!
Det var väldigt svårt att träffa människor då det inte fanns någon plats där man kunde socialisera dock var det många mindre kompis/cosplay gäng som satt i små grupper i hallen och vad det såg ut som massa skoj, jag hatar mig själv att jag inte cosplayade! (unlike uppcon som har typ myshörnor och orange pop cafe ^^ ) Sedan när vi skulle äta var vi tvungen att stå i kö -.- , tyvär så valde vi subway och fick vänta i ca 30min innan det var vår tur och att hitta bord var ännu svårare :S .

Nu till cosplay delen : D ! Här var det väldigt mycket förvirrade saker, vi gick till salen som fick plats med ca 300pers och inväntade cosplay visningen dock fick vi veta en timme senare att vi var tvungna att gå till kö salen för stå i kö där för att sedan komma in i visnings salen igen.../förvirrad! Visningen var ca 2 timmar försenad och när vi äntligen fick komma in så var man tvungen att ha speciella cosplay biljetter som de på expo kön fick första dagen /wtf? dock fick jag en biljett av någon random person men mina kompisar fick vänta >.< . Men de fick komma in senare eftersom nästan hälften av salen var tom vilket jag tror var pga förseningen för den började när den skulle ha slutat :P lol . Scenen var väldigt liten och ännu värre var att "trappan" upp till den var väldigt trång gundam cosplayarna var tvungen att gå sidleds för att komma upp och även då var det svårt haha : D . Sedan började showen! De delade upp olika tävlings kategorier newbie/experts etc och blandade det med sketcher imellan åt. Jag gillade att cosplayarna hade gått om tid att posa sina dräkter och det märktes att många hade tränat på vad de skulle göra : ) . Här var reglerna väldigt likt med de vi har i Sverige och det var kul att publiken var med och peppade på att alla som gick upp på scenen. Jag var dock lite irreterad på snubben som presenterade cosplayarna då han snackade så mycket random onödigt info. : P När allt var färdigt så fick vi veta vilka vinnarna var ca 10min senare, jag tror att jury medlemmarna kanske fick se deltagarna tidigare.

Nu blev det väldigt mycket negativa saker men det här är från min synvinkel så det kan ses väldigt olika beronde på vad för intressen man har och så har jag jämfört med mina erfarenheter när jag har varit på uppcon. Eftersom det var många cosplayers så tror jag att det hade varit enklare att komma in i den sociala gruppen om man själv var klädd. Jag var klädd i min lolita outfit och såg typ bara 2-3 andra lolita tjejer där.

@tsukiii Angånde norska cosplay tävlingen , dåligt att man jämförde cosplays som var köpta och egengjorda dräkter :( !! + orka med 5 timmar cosplay visning, visst jag älskar cosplay men hade somnat vid den tiden.

#3 tsukii on 8 years ago

#4 Rose89 on 8 years ago

#5 erika_92 on 8 years ago

#6 tsukii on 8 years ago

#7 Blood_Sword on 8 years ago

#8 erika_92 on 8 years ago

[QUOTE=tsukii;3545175]
erika_92: så bra att du berättar om finlands konvent! Är väldigt nyfiken då jag hört mycket gott om dem. Stämmer det att ert största convent flyttar runt så det är på olika ställen från år till år? Och ungefär hur många personer kommer? [/QUOTE]
Ja. Animecon brukar byta stad. Förra sommaren var den i Helsingfors, och då var det runt 10 000 besökare, så man kände sig som i en myrstack. Gratis inträde. Nästa gång blir det i Åbo, Juli 2011, om man ska tro på deras hemsida..

Men besök nåt mindre konvent istället, som e specialiserat på det du e mest intresserad av..

#9 tsukii on 8 years ago

#10 Blood_Sword on 8 years ago

#11 erika_92 on 8 years ago

#12 Ematheo on 7 years ago

#13 Blood_Sword on 7 years ago

#14 Arokka on 7 years ago

#15 Hpm on 7 years ago