This thread is archived.

  • ... och har tnkt cosplaya en fanart version av en karaktr (fick lov att cosplaya av tecknaren! <3) dr jag kommer behva gra galet formade svrd.
    Okey, nu undrar ni skert "hur galna?" och d svarar jag [URL="http://catgirlkari.deviantart.com/art/AWESOME-Bankai-65887537"]"sha ere blixtsvrd aso"[/URL]. S ja, det hr kommer att bli... intressant... (kldseln har jag ju redan i princip, s fokus p vapen)

    Allts jag har en plan p hur jag ska gra det mesta, men det finns en grej jag inte helt har lst; vilket "basmaterial" ska jag gra svrden i...?
    r ju van att handskas med tr s det var ju det frsta som slog mig, men sen kom jag p att jag vill ha dem ngot tunna (s att det inte vger kossa och tjur..) och nr de ska vara s... "utspridda" (mste int vara exakt som p bilden men you get the idea) och rtt lnga s skulle det kunna bli ganska riskabelt att anvnda tr.. fr det kan ju brytas itu inte alltfr svrt. Fr att inte nmna vilket helvetes jobb det skulle vara att hitta plankor/whatever i en duglig storlek s att man skulle slippa limma en massa och grejer...

    S ja, funderar p vilka fler mjligheter det finns?
    Grna ngot som inte r ett helvete att sga/forma och som r hyffsat stabilt. Jag vill helst inte jobba med mjligt giftiga material eller snt man behver kpa asmnga tools till fr att kunna handskas med och forma... fr att i den hr lillstan finns det int riktigt s mnga affrer att g och kolla runt i. (visst, vi har en f.d K-rauta men..)
    r inte s sugen p att brja greja med gjutformer och snt heller, knns s komplicerat och tvivlar p att snt finns att f tag p hr.

    Haha jag frgar skert det omjliga men.. man kan ju alltid frga. :crylaugh:

    Btw, vi har sgar och sna basverktyg hemma och styvfarsan kan hjlpa till om det behvs.

  • 1: [url]http://www.cosplay.com/photo/2490492/[/url]
    2: [url]http://www.cosplay.com/photo/2389100/[/url]
    3: [url]http://www.cosplay.com/photo/2195753/[/url]

    *shameless show off* :

  • [QUOTE=Blood_Sword;4174084]Wow, det dr ser ju fett coolt ut! (ven fast jag inte har den blekaste aning varifrn sagd karaktr r.. men tufft i vilket fall)

    Tror du det materialen skulle kunna vara lmpliga att frska med?

    Du rkar inte veta var man kan f tag p de material du anvnt (eller rekommenderar mig att anvnda) samt grundlggande info hur man borde g till vga. Knner mig helt noobig. xD[/QUOTE]



    Jag lovar att du kommer kunna hitta allt jag kan om det p ntet om du bara letar :juggler:



    Men jao, om jag hittar ngon bra lnk s lgger jag upp den :D



    Polyester + hrdare+ fiberglasmatta gr att finna p *Biltema*



    1: skr till frigoliten med en mattkniv/whatever du vill, tills du fr den form du vill ha. Gr frigoliten av kan du limma ihop den igen. Det gr med limpistolslimm, lt den bara inte st och vrma fr lnge innan du limmar. Du kan ven anvnda ngon form av... jah, jag kommer inte ihg namnet p det, men jag anvnde det fr att sammanfra mina 2 block. Du kan se skarven p bilden jag la upp dr den r omlad.

    Kom ihg att den kommer bli ngot strre med fiberglaset



    2:

    Mla skiten ur den. Latexbaserad frg r det som gller, eller ngot som inte ter upp frigoliten helt enkelt. *Tror* att typ tapetklister skall funka med, men mitt frsk med tapetklister sg (klistret chippade upp och lossnade, s jag sket i det). Men jah, ngot som kan agera som lager utanp frigoliten s den inte ts upp sedan.



    3: Fixa lagom stora bitar fiberglas. Du behver bara dra i mattan s lossnar det bitar.

    [B]

    4:[/B] Blanda hrdare+polyester i en skl (som du inte vill anvnda senare igen till annat...) och rr om ordentligt. Hr lr du behva vara utomhus d det luktar mycket och r inte allt fr hlsosamt att sitta och andas in i ett rum ex.



    5: smeta p lite polyester, lgg dit en bit fiberglas. lgg p lager nr det stelnat beroende p hur tjockt du vill ha det. OSV. Resten br du kunna figurera ut sjlv.



    Svida jag inte glmt ngot viktigt kanske :<



    Men jah, ventilerat utrymme. Anvnd handskar... jag skriver upp om jag glmt ngot.



    Nr det hrdat kan du sandpappra den, men d behver du en mask som klarar av det. Polyesterdamm r inget du vill ha i lungorna kan jag lova.



    Oavsett hur du gr som: lycka till, hoppas det blir skitsnyggt :D