Archived Thread
Our site is currently being changed over to the new version. Everything you see is currently in read-only mode. Additionally, the layout and UI will not be complete until all sections have been re-enabled, so please ignore any layout issues (or bland-ness) at this time.
#1 44tim44 on 6 years ago

Tjena,
Ore no Cosplay-nakamatachi!

Jag har en liten fundering inför mina framtida cosplays.

Minst två av mina favoritkaraktärer i Anime har väldigt... ska man säga ooriginella kläder eller byter ständigt mellan vanliga kläder. (Light från Death Note och Isaac från Baccano)

Light är väl den av de två som är lättare att känna igen, då man kan sminka till sig en ordentlig "inte-sovit-på-3-veckor-ögon-skugga" så man ser lite skurkaktig ut, men min största fundering låg kring Isaac.

Eftersom jag inte har en fellow cosplayar-tjej som kan ta upp rollen som Miria, funderar jag på om det ens skulle gå att känna igen mig som Isaac. Självklart lär ju nån som gillar serien känna igen en om man spelar honom bra, men, på något vis känns det som det är lätt att bli missad, om ni förstår vad jag menar.

Vad är era erfarenheter och tankar kring cosplays, där du inte riktigt står ut/karaktären inte har en lättigenkännlig design?

#2 Zabuz on 6 years ago

Jag vill påstå att det är lätt att missa folk som cosplayar i vanliga kläder. Har många gånger stått där själv med polare som förklarat för mig att "den där kommer från _________" och jag själv står med "oh...cosplay? ._." i uttrycket.

Dock om du har några hardcore fans så kan de kanske känna igen dig. Problemet för min del med "vanliga" cosplays, att faktiskt se dom... Alltså, jag flänger runt med blicken (de få gånger jag faktiskt kan se saker...*host*) och ögonen fastnar oftast på de som är färgstarka (har massa färger i håret, klär sig annorlunda, har något som sticker ut) eller har en riktigt fet cosplay som fångar min uppmärksamhet. På så sätt missar jag garanterat många normalklädda cosplays.
Dock med det sagt så tycker jag du ska göra de du vill.

#3 44tim44 on 6 years ago

Jo, jag förstår precis vad du menar.
Jag är på samma sätt, det är ju de färgstarka och häftiga kläderna/håret som drar till sig ens blick.
Det är därför jag är lite smått kluven, huruvida jag ska satsa på karaktärer som inte är så normalklädda. Men om jag t.ex. får reda på att det blir en Baccano meet-up, så man kan fotas som grupp, är det ju kul att ha en cosplay, även om man inte blir uppmärksammad utanför meet-en, så jag får väl satsa på den cosplay som passar bra till det konventet helt enkelt. ;)

#4 Ink on 6 years ago

Man kan ju ta med sig någon slags prop som gör att man sticker ut mer. Som Light, ge honom en Death Note och kanske ett äpple? Då är det ju lättare för folk att tänka "... åh, vänta, NU ser jag vem det är!"

#5 Meaier on 6 years ago

#6 44tim44 on 6 years ago

Follow Cosplay.com